BOOK A DEMO

Welcome to our press page – watch the above video to find out what we do and how we help our clients.

jenny - How can I help you?

 

GetJenny Press Kit

For access to our brand assets, download our press kit.

DOWNLOAD PRESS KIT 

Press releases

 

 

Tiedote 5.2.2017 – Suomalainen tekoälyn kehittäjä GetJenny pääsi huippukiihdyttämöön

Yritysten asiakaspalveluun tekoälyratkaisun kehittänyt suomalainen startup-yritys GetJenny on päässyt yhden maailman merkittävimmän yrityskiihdyttämön, Techstarsin ohjelmaan. ”Meistä tuli yhdessä yössä kansainvälinen yritys”, toteaa Tel Aviviin lähtevä toimitusjohtaja Teemu Kinos.

Techstars on teknologia-alan startuppien kehto, joka kuuluu maailman huippukiihdyttämöiden joukkoon yhdessä Y Combinatorin ja 500 Startupsin kanssa. Techstars rakentaa verkostoja, joiden avulla parannetaan yritysten mahdollisuuksia jatkorahoitukseen. Techstarsin alumnit ovat keränneet rahoitusta yli kaksi miljardia.

Techstarsin ja Barclays-pankin yhteistyössä toteuttama kiihdyttämö järjestetään Tel Avivissa, joka on Kinokselle tuttu kaupunki. Hän on opiskellut Israelissa ja teki gradunsakin Länsirannan teknologiayritysten haasteista. ”Suomalaiset eivät usein ymmärrä, miten merkittävä paikka Tel Aviv on. Sitä ei kutsuta turhaan Silicon Wadiksi. Sinne on kehittynyt uniikki ekosysteemi, jossa maailman suurimmilla teknologiayrityksillä Googlesta Facebookin on omat kampuksensa.”

Get Jenny on kehittänyt puhekieltä ymmärtävän tekoälyavustajan, Jennyn, jonka avulla yritykset voivat automatisoida asiakaspalveluaan. Jenny ei pelkästään vastaa kysymyksiin, vaan keskustelee asiakkaiden kanssa kuin oikea ihminen ja muistaa, mistä on puhuttu. Jennyn valttina tekoälymarkkinoilla on se, että tähän asti vastaavat sovellukset ovat käyttäneet vain englantia. Jenny puhuu myös suomea, saksaa, espanjaa, portugalia, ranskaa, italiaa, ruotsia ja hollantia.

Suomessa GetJenny on herättänyt huomiota etenkin finanssi- ja terveydenhuoltoalalla ja se voitti #REDIHACK –tapahtuman, jossa etsittiin luovia ratkaisuja ja uusia avauksia tulevaisuuden asumiseen ja kauppaan.

Helmikuun 5. päivänä startanneessa kolmentoista viikon ohjelmassa yritykselle tarjotaan toimitilat, huippumentorit ja tapaamisia sijoittajien kanssa.
”Olemme läpäisseet huikean karsinnan ja nyt meillä on aivan uuden tason uskottavuutta sekä sijoittajien että asiakkaiden silmissä”, Kinos sanoo. Tälle rahoituskierrokselle on Techstarsin lisäksi tulossa 
Avanto Ventures yhteensä 135 000 euron sijoituksella. Lisäksi neuvottelut Tekesin kanssa ovat hyvässä vauhdissa. Rahoituksen avulla yritys suuntaa kansainvälisille markkinoille ja keskittyy kehittämään ratkaisuaaan kielen ymmärtämisestä.

GetJennyn tiimi on ollut alusta lähtien hyvin kansainvälinen. Mukana on suomalaisia, italiailaisia ja unkarilaisia.. Sen taustalla olevilla ihmisillä on laajaa kokemusta tekoälyn kehittämisestä ja sen käyttämisestä luonnollisen kielen sovelluksissa. Kaikilla on vuosien kokemus startup-yrittämisestä.

Teemu Kinos uskoo kiihdyttämön auttavan yritystä pääsemään lupaavasta alusta seuraavalle tasolle. ”Ei yrittäminen ole koskaan helppoa. Pääsemme nyt kuitenkin toimimaan sellaisten ihmisten kanssa, joilla on kokemusta ja jotka tietävät, mitä meidän kannattaa tehdä”.

get_jenny_team.jpg

About the company

GetJenny Ltd. helps customer service people focus on tasks that require life experience by enabling companies to quickly and easily teach, deploy, and maintain human-directed AI to instant messaging on live chat platforms without the need for programming. Since launching in 2016, the platform now operates in 30 languages to make customer interactions more satisfying across industries including healthcare, insurance, banking, public sector, and internal support.

GetJenny and its human-directed AI chatbots have been noticed by the Finnish media

Kauppalehti

GetJenny Ltd was accepted to Techstars accelerator program in February 2017.

READ ARTICLE
(in Finnish)
TIVI

How "chatbot whisperers" training a Getjenny-powered chatbot.

READ ARTICLE
(in Finnish)
Talouselämä

Another article about "chatbot whisperers" as a new profession category. 

READ ARTICLE
(in Finnish)

Media Contact Info

For media inquiries, please contact pr@getjenny.com.